Al in de eerste maand van mijn verblijf in Segou had ik zowel mijn collega’s als de leden van Keneyaton beloofd om een Nederlands gerecht klaar te gaan maken. Half februari was het dan zover met op het menu HUTSPOT. Het enige Nederlandse gerecht dat ik kon bedenken waarvan ik zeker wist dat ik bijna alle ingrediënten op de markt kon vinden. 15 kilo aardappels, 11 kilo wortels, 8 kilo uien en de nodige boter, melk en kruiden. Een dozijn hard gekookte eieren en 10 kilo rundvlees moesten de eigenlijk onvermijdelijke UNOX rookworsten vervangen.
Naast de vrouwen van Keneyaton, had ik ook nog andere hulptroepen ingeschakeld: mijn Nederlandse vriendin Liselot en haar moeder Mia die me voor een vluchtbezoek van een weekje waren komen opzoeken in Mali. Aan de berg aardappels en wortels leek geen eind te komen, maar het resultaat mocht er wezen. De hutspot à la malienne was een groot succes!




Geen groter culinair meesterstuk dan oerdegelijke hutspot!
BeantwoordenVerwijderen